Football Leaks Türkiye

Football Leaks’den yeni haberler

Football Leaks; kulüp yetkililerinin, federasyonların, menajerlerin ve yatırımcıların gizli anlaşmalar ile dünyanın en sevilen sporunu nasıl yozlaştırdığını ortaya çıkaran uluslararası bir araştırmacı gazetecilik projesi.

Proje haberleri 3.4 terabaytlık 70 milyondan fazla elektronik belgenin aylarca incelenmesinin ardından yazıldı. Bu, gazetecilik tarihinde görülmüş en büyük sızıntı.

Alman Der Spiegel’in European Investigative Collaborations (EIC) gazetecilik konsorsiyumuyla paylaştığı bu belgeleri incelemek için Avrupa’nın her yerinden 15 medya kuruluşu ve 80’e yakın gazeteci bir araya geldi. The Black Sea, projeye Türkiye'den dahil olan tek medya platformu.

Proje partnerleri: L'Espresso, Le Soir, NRC, Der Spiegel, The Romanian Centre for Investigative Journalism/The Black Sea, Mediapart, Politiken, Nacional, Expresso, Reuters, VG, Premieres Lignes, NDR, De Standaard ve Tamedia.

Aşağıda theblacksea.eu gazetecilerinin yazdığı haberleri okuyabilirsiniz. Proje süresince yenilerini eklemeye devam edeceğiz.

#FootballLeaks @EICnetwork

The Black Sea proje ekibi

Muhabirler: Zeynep Şentek, Craig Shaw, Michael Bird, Cătălin Prisacariu, Costin Ştucan, Atilla Türker.
Teknoloji ve dizayn: Alex Morega, Gabriel Vîjială, Mircea Toader, Mugur Rus & Nisha Vasudevan
Proje koordinatörü: Stefan Candea

Mina Eroğlu, Türkçe editörü ve fact-checker olarak görev aldı.